Rivierkreeft met pasta
door: Johan Verbon, Chef and menu engineer at Sodexo NL. Owner at Sense and Taste
INGREDIENTEN 4 personen
400 gram al dente (beetgaar) gekookte spaghetti, 300 gram rivierkreeftstaarten gekookt en gepeld, 1 eetlepel roomboter, 1 stuks ui fijn gesnipperd, 1 teentje knoflook fijn gehakt, 2 stuks tomaten fijn gesneden, 250 ml (slag)room, 100 ml crème fraîche, 1/2 bos basilicum fijn gesneden, James’ olijfolie, peper, zout naar smaak.
Bereidingswijze
Kook de spaghetti in ruim water met zout, al dente.
De ui samen met de knoflook in de roomboter aanfruiten zonder te kleuren.
Voeg de tomaten en de (slag)room toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Voeg de crème fraîche toe.
Voeg de rivierkreeftstaarten toe en warm het geheel rustig goed door.
Breng de saus op smaak (zout/peper) en voeg de basilicum toe.
Meng de saus met de gekookte al dente spaghetti.
Serveer het geheel met de olijfolie naar smaak.
Eet smakelijk.