Rivierkreeft met spaghetti en champignons
door: Johan Verbon, Chef and menu engineer at Sodexo NL. Owner at Sense and Taste.
INGREDIENTEN 4 personen
300 gram fijne spaghetti, 1 – 2 el James’ olijfolie, 1 teentje knoflook fijn gehakt, 200 gram champignons in kwarten gesneden, 1 glas witte wijn, 4 el slagroom, 250 gram rivierkreeftstaarten gekookt en gepeld, 1 stuks citroen uitgeperst, bieslook, zout en peper naar smaak.
Bereidingswijze
Kook de spaghetti al dente (beetgaar).
Verwarm een ruime pan met de olijfolie en fruit de knoflook zonder deze te kleuren.
Voeg de champignons toe en bak kort op een hoog vuur.
Voeg de wijn, het citroensap en de room toe.
Kook de saus ongeveer 1 minuut kort door.
Voeg de rivierkreeftstaartjes toe en warm het kort door.
Meng de al dente gekookte spaghetti door de saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Garneer met bieslook.
Eet smakelijk.