image

Rivierkreeft in tuinkruiden

door: Johan Verbon, Chef and menu engineer at Sodexo NL. Owner at Sense and Taste

INGREDIENTEN voor 4 personen
300 gram gekookte en gepelde kreeftstaarten, 3 el James’ olijfolie, 2 stuks citroen, 1 bos waterkers.
Voor de dressing: 1 el dragon gehakt, 1 el bieslook gehakt, 1 el dille gehakt, 1 el peterselie gehakt, 4 el James’ olijfolie, peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze

Dressing: Meng de olijfolie met alle gehakte dressing kruiden, één van de citroenen, en breng het op smaak met peper en zout.

Verhit in een ruime pan de olijfolie flink heet.
Bak de rivierkreeftstaarten kort (1 minuut).
Laat de rivierkreeftenstaarten vervolgens afkoelen (10 minuten).
Meng de rivierkreeftstaarten in een ruime kom door de dressing en serveer deze lauwwarm in een ruim cocktailglas met flink wat waterkers en het sap van een citroen.

Eet smakelijk.